Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.02.2024

У Житомирі для селянського господарства незаконно виділили землю, розташовану між проспектом та житловим комплексом – прокуратура заявила позов

Житомирською окружною прокуратурою заявлено позов про визнання незаконним та скасування рішення Оліївської сільської ради Житомирського району щодо затвердження проєкту землеустрою про відведення 0,2 га землі у приватну власність для ведення особистого селянського господарства.
Прокуратура наполягає на витребуванні землі з незаконного володіння на користь територіальної громади та скасуванні державної реєстрації права власності.
Спірну ділянку землі декілька років тому Оліївська сільська рада безоплатно надала у приватну власність місцевій жительці. Згодом, на початку січня цього року, земля була продана іншому володільцю.
Однак прокурори встановили, що землю надано з порушенням вимог Земельного кодексу України. Ділянка не лише розташована вздовж центрального проспекту, а й займає прибудинкову територію житлового комплексу «Вернісаж», фактично відрізаючи його від транспортного сполучення.  
Така територія, за діючими містобудівничими нормами, може використовуватися виключно для обслуговування населення. А саме, для розміщення адмінспоруд, дитсадків, шкіл, закладів культури і мистецтва, торгівельних центрів, банків, готелів, парків тощо. І аж ніяк - не для ведення особистого селянського господарства.
Наразі позов перебуває на розгляді у Житомирському районному суді.

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1960