Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.02.2024

У Житомирі повідомили про підозру двом прихильникам російської ідеології (ФОТО)

За процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури житомирянці та мешканцю селища повідомлено про підозри, відповідно, у заперечуванні збройної агресії рф проти України (ч. 1 ст. 436-2) та  виготовленні і поширенні матеріалів, у яких міститься заперечення збройної агресії рф проти України (ч. 2 ст. 436-2 КК України).
Слідство встановило, що мешканка Житомира у січні 2023 року через соцмережу організувала у приміщенні бібліотеки зустріч із житомирянами.
Вважаючи присутніх у залі своїми однодумцями, прихильниця російської ідеології виступила із промовою і сповістила, що у нас війни немає. Вона заперечила збройну агресію рф проти України, назвавши її внутрішнім збройним конфліктом, «спецоперацією».
Підозрювана зневажливо висловлювалася про військовослужбовців ЗСУ, стверджувала, що вони не захищають суверенітет держави, а завойовують територію.  
Крім цього, територіальні центри комплектування та соціальної підтримки назвала незаконними, бо, на її думку, вони займаються формуванням «приватної армії». З глибокою ностальгією згадувала СРСР та переконувала присутніх, що всі, хто сьогодні дає присягу українському народу – зрадники.
Такі погляди «лекторки» цілком розділив та схвалив житель приміського селища, який був присутній на зібранні у бібліотеці. Він зробив відеозапис виступу і розмістив на своєму відеохостингу, який має значну кількість підписників. Таким чином, виготовив та публічно поширив широкій аудиторії матеріали про заперечення збройної агресії рф проти України.
 Наразі підозрюваним обрано запобіжні заходи  – цілодобовий домашній арешт.
Досудове слідство проводить Управління СБУ в Житомирській області.
 Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1079