Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.02.2024

За скоєння смертельної ДТП судитимуть водія: будучи позбавленим права керування, знову у стані алкогольного сп’яніння сів за кермо

Прокурор Житомирської обласної прокуратури скерував до суду обвинувальний акт стосовно місцевого жителя за фактом порушення правил безпеки дорожнього руху під час керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння (ч. 4 ст. 286-1 КК України).  
Як  повідомлялося раніше, смертельну дорожньо-транспортну пригоду скоїв 29-річний житель Звягельського району.
Це сталося у листопаді минулого року, пізнього вечора. Водій керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння. У салоні авто перебували четверо пасажирів – двоє жінок та двоє малолітніх дітей.
Під час руху у с. Кропивня Звягельського району, на заокругленій ділянці дороги, будучи занадто самовпевненим, не зменшивши швидкості, він не справився з керуванням, від чого авто злетіло на узбіччя і перекинулося.
Унаслідок ДТП двоє жінок загинули, діти однієї з них – 11-річна дівчинка та дворічний хлопчик отримали травми.
Це не перше порушення правил дорожнього руху обвинуваченим. Його вже двічі позбавляли права керувати авто - за керування у стані алкогольного та наркотичного сп’яніння.
З дня затримання і дотепер обвинувачений перебуває під вартою без права внесення застави.
Процесуальне керівництво здійснювала Житомирська обласна прокуратура, досудове розслідування – ГУНП в області.
Санкція зазначеної статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від семи до десяти років.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 642