Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.02.2024

За доларовий «гонорар» обіцяв сприяння у поверненні арештованого майна – на Житомирщині викрили на хабарі архіваріуса райсуду (ФОТО)

За процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури архіваріусу райсуду повідомлено про підозру за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави (ч. 3 ст. 369-2 КК України).
Розслідуванням встановлено, що архіваріус одного з районних судів Житомирщини запропонував місцевому жителю «сприяння» у знятті арешту з майна, вилученого у межах кримінального провадження.
Підозрюваний запевнив чоловіка у позитивному результаті, оскільки має особисті зв’язки у суді, де вирішуватиметься зняття арешту. При цьому назвав суму «гонорару» за свою послугу – 500 доларів США.
Однак скористатися грошима ділку завадили правоохоронці. 21.02.2024, відразу після одержання зазначеної суми, його викрили «на гарячому» та затримали у порядку ст. 208 КПКУ.
Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу та відсторонення від займаної посади.
Злочин викрито Житомирською обласною прокуратурою спільно з ГУНП в області, яке проводить досудове розслідування.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 2009