Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.03.2024

На Житомирщині на майже 20 приміщень ліцеїв і дитсадків вартістю 120 млн грн не зареєстровано право власності – прокуратура заявила позов

Ювенальним прокурором Житомирської окружної прокуратури заявлено позов до відділу освіти та сільської ради Житомирського району про визнання протиправною їх бездіяльності та зобов’зання вжити заходів для держреєстрації речових прав на об’єкти нерухомості у сфері освіти, що на території громади.
Йдеться про будівлі ліцеїв та дитячих садків, зокрема бібліотеки, спортзали, майстерні, котельні, інші господарські приміщення та земельні ділянки, на яких вони розташовані.
Прокурори встановили, що в об’єднаній територіальній громаді нараховується майже два десятки таких будівель загальною площею 6400 м2 та до десяти земельних ділянок. Загальна вартість об’єктів нерухомості оцінюється майже 120 млн грн.
Однак дотепер відповідальні суб’єкти не оформили на них правовстановлюючі документи.
За таких обставин виникають ризики втрати майна, належного функціонування закладів освіти та забезпечення навчального процесу, що може призвести до порушення прав дітей та інтересів держави у сфері охорони дитинства.
Окружна прокуратура звернулася до Житомирського окружного адміністративного суду. Наразі у справі відкрито провадження.

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1795