Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.03.2024

У Житомирі «бізнесвумен» викрили на продажі елітних автівок, ввезених як гуманітарка під прикриттям вінницького благодійного фонду (ФОТО)

 
    За процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури місцевій жительці повідомлено про підозру у незаконному використанні з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги, вчиненому у значному розмірі під час воєнного стану (ч. 3 ст. 201-2 КК України).
    Слідство встановило, що жителька Житомирського району займалася продажем елітних автівок, ввезених з-за кордону під видом гуманітарної допомоги.
    За оперативними даними, гуманітарку ввозив нібито благодійний фонд, зареєстрований у Вінниці. Авто призначалися для відправки військовослужбовцям.   
     Насправді ж пригнані іномарки паркували на території домоволодіння підозрюваної. Клієнтам пропонували неабиякий асортимент - Hyundai Santa Fe, Mersedes ML, BMW X5, Suzuki Grand Vitara, Nissan X-Trail, Volkswagen Passat.
    14.03.2024 «бізнесвумен» викрили «на гарячому» відразу після продажу трьох автомобілів на загальну суму 15 тис. доларів США. Збагатитися на гуманітарці не вдалося – готівку вилучили, а комерсантку затримано у порядку ст. 208 КПК України.
    Під час обшуку виявлено ще чотири авто, підготовлені для продажу. Наразі усі сім іномарок ринковою вартістю близько 1,5 млн грн вилучено, вирішується питання щодо накладення на них арешту.
    Також до суду заявлено клопотання про обрання підозрюваній запобіжного заходу.
    Досудове розслідування триває, встановлюються обставини скоєння злочину та причетність інших осіб.
    Незаконну оборудку з гуманітарною допомогою викрито Житомирською обласною прокуратурою спільно з ГУНП в області, за оперативного супроводу УСБУ в області.
    Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1055