Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.03.2024

У Житомирі посадовець медцентру вимагав та одержав понад 63 тис. грн хабара за «сприяння» у встановленні інвалідності (ФОТО)

  
   За процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури посадовцю медустанови та пособнику повідомлено про підозру у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди, за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 368 КК України).
   Розслідуванням встановлено, що корупційний злочин, із залученням пособника, скоїв завідувач відділенням одного з медичних центрів міста Житомира.
   У медцентрі, де підозрюваний очолював підрозділ, житель Коростенського району проходив курс реабілітації. Після лікування чоловік мав підстави для оформлення інвалідності.
   Проте чиновник від медицини застеріг, що за виготовлення необхідних документів для встановлення інвалідності пацієнт повинен заплатити певну суму коштів. Тоді, після одержання «гонорару», заввідділенням «посприяє», щоб члени МСЕК призначили хворому групу інвалідності.
   Першу частину хабара – 5 тис. грн - ділок одержав сам. Потім, задля прикриття своїх протизаконних дій, залучив посередника, який висловив вимогу пацієнту надати значно більшу суму – 1,5 тис. доларів США.
   19.03.2024, вдень, відразу після одержання зазначеної суми, пособника затримано у центрі Житомира, неподалік від медичної клініки. Неправомірну вигоду вилучено.
   У цілому посадовець протягом лютого-березня 2024 року одержав 63,4 тис. грн неправомірної вигоди.
Під час обшуків вилучено блокноти з чорновими записами, копії медичної документації, знімки, диски з медоглядами, автомобіль.
   Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів та відсторонення заввідділенням від посади.
   Досудове розслідування триває, встановлюються обставини скоєння злочину та ймовірна причетність інших медичних працівників.
   Злочин викрито Житомирською обласною прокуратурою спільно з Управлінням стратегічних розслідувань в області ДСР Нацполіції України та ГУНП в області.
  
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 892