Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.03.2024

Під варту та відсторонення від посади – посадовцю медцентру Житомира та пособнику, підозрюваних в одержанні хабара, обрано запобіжні заходи

За участі прокурорів Житомирської обласної прокуратури обрано запобіжні заходи посадовцю медустанови та пособнику, підозрюваних у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди, за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 368 КК України).
Ухвалою Корольовського районного суду міста Житомира обох фігурантів взято під варту з правом внесення застави, відповідно, на суму понад 120 тис. грн та понад 150 тис. грн.
Також, за клопотанням прокурора, суд відсторонив медпрацівника комунальної установи від займаної посади строком на два місяці. 
Нагадаємо, завідувач відділенням одного з медичних центрів Житомира  Житомира вимагав та одержав від пацієнта 63 тис. грн неправомірної вигоди. За таку суму він пообіцяв хворому «сприяння» у призначенні членами МСЕК групу інвалідності.
До отримання другої частини хабара залучив пособника – свого знайомого житомирянина.
Днями, під час одержання підозрюваними решти коштів, їх викрили та затримали у порядку ст. 208 КПК України.
Злочин викрито Житомирською обласною прокуратурою спільно з Управлінням стратегічних розслідувань в області ДСР Нацполіції України та ГУНП в області.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1461