Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.04.2024

У Житомирі судитимуть ділка, який за 135 тис. грн «допомагав» ухилянту перетнути держкордон України під видом водія (ФОТО)

Житомирською окружною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт стосовно місцевого жителя за фактом сприяння у незаконному переправленні особи через державний кордон України, шляхом надання порад, вказівок та усуненням перешкод, вчиненому з корисливих мотивів (ч. 3 ст. 332 КК України).
За даними слідства, 36-річний житель Станишівської ОТГ Житомирського району підшукував чоловіків призовного віку та пропонував свою схему, за допомогою якої вони можуть уникнути служби у Збройних Силах України.
Ділок запевняв, що має можливість через свої зв’язки виготовити  документи на ім’я клієнта як на водія благодійної організації. У такому статусі, під видом перевезення вантажів нібито для потреб ЗСУ, ухилянт зможе безперешкодно перетнути державний кордон України. Такі послуги надавав не безкоштовно.
Зокрема, житомирянину призовного віку назвав ціну – 135 тис. грн. Гроші брав двома траншами.
У лютому цього року, вдень, на парковці біля одного з торговельних центрів Житомира, обвинуваченого викрили під час одержання ним другої частини коштів.
Досудове розслідування проводило Житомирське райуправління поліції,  оперативний супровід - УСБУ в області.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 516